Priser


För skötsel och underhåll, trädgårdsstädning och anläggning är priset 450,-/timme inkl. moms.
Beskärning, rådgivning och trädgårdsdesign kostar 495,-/timme inkl. moms.

Priser från Pris med rutavdrag


RUT Tjänster:
Just nu är tjänster av enklare slag berättigade till RUT-avdrag, vilket innebäratt du endast betalar 50% av arbetskostnaden. Det förutsätter att du skattemässigt kan göra detta avdrag samt att det samordnas med ROT-tjänster. För dig under 65 år kan du utnyttja RUT-avdrag för upp till 25 000,-, och för dig över 65 år är maxbeloppet 50 000,-. RUT + ROT får vara maximalt 50 000:- totalt.

Du behöver inte lämna in någon ansökan om skattereduktion till Skatteverket, avdraget görs på din faktura och du betalar bara hälften av beloppet för de tjänster som är avdragsgilla.

De trädgårdstjänster som ingår i RUT-avdraget är:
Gräsklippning. Krattning. Ogräsrensning. Trädgårdsstädning. Mossbekämpning. Beskärning, klippning och borttagande av träd, buskar och rosor. Vattning och gödning. Höstgrävning av land och omgrävning av kompost. Slyröjning. Stubbfräsning. Insamling av trädgårdsavfall inför bortforsling. Återställning av mark efter att träd och buskar tagits bort

Exempel på sånt som inte ingår i ROT- eller RUT-avdraget:
Anläggning av trädgård eller gräsmatta. Växtplantering. Trädgårdsdesign. Sten- eller plattsättning. Anläggning och reparation av, uppfart, gångar och murar. Arbetskostnad för att bygga ett friliggande växthus. Arbetskostnad för reparation, ombyggnad eller nybyggnad av staket.

 

Tallins botaniska trädgård